Rouwverwerking

Rouwverwerking is voor een ieder een individueel en vaak intens proces.
Zeker is dat de wijze waarop er afscheid kan worden genomen invloed heeft op het rouwproces.
Het is daarom belangrijk dat, waar mogelijk en gewenst, er ruimte en tijd is om  weloverwogen tot een doorleefd en bewust afscheid te komen.

Ons doel is dan ook nabestaanden op een uitnodigende wijze, afgestemd naar de behoeften en mogelijkheden te begeleiden. Zo ontstaan er eigen passende manieren en wegen in de dagen van afscheid nemen die van belang zijn voor het rouwproces.

In een deel van het boek “Gids na een overlijden” van de Landelijke Stichting Rouwbegeleiding leest u meer over dit onderwerp. Dit boekje geven wij de nabestaanden bij het verzorgen van een uitvaart.
Het is een handleiding voor nabestaanden bij zakelijke beslissingen en bij de verwerking van het verlies.

Indien gewenst kunt u deze gids ook bij ons bestellen via het contactformulier van deze site of via info@uitvaartverenigingandijk.nl

Links:

Landelijke Stichting Rouwbegeleiding (LSR) www.verliesverwerken.nl

Stichting Dr. Elisabeth Kubler-Ross www.kubler-ross.nl

Stichting Lieve Engeltjes www.lieve-engeltjes.nl voor mensen die getroffen zijn door het verlies van een kind (vooral baby's)